daily gk quiz


GENERAL KNOWLEDGE
(GENERAL SCIENCE)
Set -2
1)      Belching  power  is made from  

Ans- lime and chlorine
2)    Titanium is purified by
ans-van arkel method
3)    Chemical formula of water glass is
Ans –na2sio3
4)    Heavy water is
Ans-deuterrium oxide
5)    Permanent hardness of water may be removed by the addition of
Ans-sodium carbonate
6)    Potassium nitrate is used in
Ans-medicine
7)    The purest from  of iron is
Ans- wrought iron
8)    Marsh gas is
Ans-methane
9)    Emerald is  which colour
Ans-deep green
10)                       Brass is an alloy of
Ans-zinc and copper
                                           more about-daiiy gk quiz






SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment